Ljubitelji zime in z njo povezanih radosti smo iz leta v leto bolj žalostni ob soočanju z milino tega letnega časa. Nekaj zimskega pridiha je moč zaslediti le v visokogorju, ki pa je za večino pretežko dostopno zaradi oddaljenosti in predvsem zahtevnega reliefa. Zato pa se precej lažje zapeljemo do kakšne ledene dvorane, smučišča z umetnim snegom ali do alpske doline in tam začutimo hlad zime, belino snega, trdoto ledu…

Zima je tudi ključna beseda tretjega športnega dne učencev predmetne stopnje. Prvotni decembrski termin smo morali zaradi neugodnih vremenskih razmer odpovedati in ga prestaviti na 15. januar, ko smo se z avtobusi vendarle odpeljali na Gorenjsko. Največ učencev se je ustavilo na Bledu, ki ponuja možnost drsanja v ledeni dvorani in sprehoda ob znamenitem jezeru. Ostali udeleženci zimskega športnega dne smo pot nadaljevali do Kranjske Gore in Rateč. V Kranjski Gori smo prijetno dopoldne preživeli ljubitelji alpskega smučanja in deskanja, Rateče pa so bile za manjšo skupino učencev izhodišče pohoda v dolini Tamar. Od tam smo v ˝športno uredništvo˝ prejeli dopis učenke 8.c.
V četrtek, 15. 1. 2015 smo imeli učenci 7., 8. in 9. razreda športni dan. Na pohod oziroma sprehod v Tamar nas je odšlo 15 učencev z dvema učiteljicama. Z avtobusom smo se odpeljali do Planice, čisto pod vznožje skakalnic. Od tam smo peš hodili približno eno uro do planinske koče. Pot je bila dobra, prekrita z novim snegom in videlo se je, da v tem dnevu ni še nihče hodil pred nami ali se peljal z avtomobilom. V snegu ob poti smo opazili sledi srne in zajca. V koči smo se malo ogreli, pomalicali in se okrepčali s čajem. Kasneje se nam je pridružila še ena šola. Po počitku smo se počasi vrnili nazaj do avtobusa, tokrat je že sijalo sonce in ni bilo več tako mrzlo. Z avtobusom smo se peljali do Kranjske Gore, kjer smo počakali smučarje, ki so še vijugali po zasneženi strmini ter med tem opazovali okolico ali se pogovarjali. Ko smo se vsi zbrali, smo se zadovoljni odpeljali proti domu.

Eva Grauf

Športni dan nam je prizanesel s poškodbami in drugimi večjimi nevšečnostmi, tako da se ga bomo lahko vsi z veseljem spominjali.

Učitelji športa

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)