Tik pred začetkom prvomajskih počitnic (četrtek, 23.4.2015) so se na osnovni šoli v Polhovem Gradcu zbrali in med seboj pomerili osnovnošolci druge in tretje triade, ki so se v tem šolskem letu udeležili projekta Šolski plesni festival. Na tekmovanju, ki ga je v organizaciji Plesne zveze Slovenije izvedel plesni klub Bolero, je sodelovalo preko 15 šol ljubljanske regije z okolico, s številčno ekipo, pod mentorstvom Nataše Lovše Pepelnak, tudi OŠ Janka Modra. Naši predstavniki so dosegli lep ekipni ter nekaj izjemnih posamičnih uspehov.
Najprej so svoj plesni talent ter obvladovanje predpisane koreografije predstavili plesni pari. Tekmovali so v treh latinskoameriških (samba, cha-cha-cha, rock’n roll) in treh standardnih plesih (fox, angleški valček, tango). V finale latinskoameriških plesov sta se v vsaki starostni skupini uvrstila po en par naše šole, pri čemer sta Rok in Ema Miklič (7.b) med pari 7. do 9. razreda osvojila 1. mesto. Zmage smo se primerno veselili, ob tem pa bili priča nešportnemu in zlasti nepedagoškemu prenašanju ˝poraza˝ s strani mentorjev (!!) ene od sodelujočih šol.
V standardnih plesih si je finalni nastop prislužilo kar pet parov. Uspešnejši so bili učenci 2. triade s tremi finalisti ter srebrnim odličjem Urbana Hudoklina in Zale Cikajlo (oba 5.b).
Med plesnimi produkcijami tokrat nismo sodelovali, zato pa je bila toliko bolje zastopana kategorija posameznikov, bolje rečeno posameznic, ki se je merila v kombinaciji hip hopa, popa in latina. Med plesalci 2. triade je v maratonskem tekmovalnem sistemu tekmovalo približno 90 nastopajočih, iz 17 osnovnih šol ali njihovih podružnic. Najboljši so se v vseh treh omenjenih plesih pomerili kar petkrat (predtekmovanje ter izločili krogi). V finale se je prebila tudi Neja Fortuna (6.b), ki je do konca kljubovala napornemu ritmu tekmovanja in najbolj očarala sodniško trojko. Z drugo zlato medaljo na tokratnem šolskem plesnem festivalu je v že sicer zelo vedro ekipo OŠ Janka Modra vnesla še dodatno veselje in zadovoljstvo. Za nameček je naša šola osvojila tretje mesto v ekipni razvrstitvi omenjene kategorije. Med posamezniki 7. do 9. razreda nismo imeli finalistov, ekipno pa smo osvojili 6. mesto.

Čestitke!

Učitelji športa

(Skupno 1.071 obiskov, današnjih obiskov 1)