Prvi športni dan novega šolskega leta smo za predmetno stopnjo organizirali v sredo, 9.septembra. Na tradicionalnem prizorišču, športnem parku Kodeljevo,  smo izvedli šolsko prvenstvo v krosu, kasneje pa so se učenci preselili v bazen Fakultete za šport.

Pogoji za tek so bili ugodni, učenci v veliki večini marljivi in poslušni, nekateri tudi zelo tekmovalno motivirani. Ob vsem tem so nas obšle neprijetnosti s poškodbami. Naslove šolskih prvakov v krosu za šolsko leto 2015/16 so si pritekli: Lovro Žle in Tia Janežič (6.razred), Miha Grabnar in Sara Gradišek (7.razred), Jan Plevel in Jona Zver (8.razred) ter Robert Dolinšek in Zala Marija Vuga (9.razred).

V plavalnem delu športnega dne smo za 6.razred izvedli preverjanje znanja plavanja. Učenci vseh razredov so morali preplavati določeno razdaljo (od 250m do 400m), preostanek časa pa so kopališče  izkoristili za aktivno druženje in igro. Najbolj privlačni so bili, kot običajno, skoki v vodo. V 9.razredu smo organizirali še štafetno tekmo, 6x25m, v kateri so bili najhitrejši učenci in učenke B oddelka.

Aleš Lebar

20150909_131436

Slika 14 of 14

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)