V letošnji izvedbi jesenskega dela prvenstva osnovnih šol Ljubljane v malem in velikem atletske pokalu je OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani, izjemoma nastopala v skupini C. Tekmovanje, ki ga organizira Mestna občina Ljubljana – Oddelek za šport, izvaja pa Timing Ljubljana, se je v Športnem parku Ljubljana odvijalo v lepem, četrtkovem dopoldnevu, 17.9. Čeprav smo že navajeni in kar razvajeni zelo uspešnih nastopov naših učencev, smo bili zopet zelo zadovoljni s tekmovalnimi dosežki. Ime naše šole je bilo ob proglasitvah dobitnikov medalj omenjeno kar desetkrat, trikrat celo ob zlatih medaljah.

V malem atletskem pokalu (mlajši učenci, 6. in 7. razreda) je zlato medaljo osvojila Klara Bokal, v teku na 300 m. V isti disciplini je pri učencih Miha Grabnar osvojil drugo mesto, srebrno medaljo pa sta si priborila Sara Gradišek in Lovro Žle, oba v disciplini  skok v daljino. Ekipno so učenke osvojile 1. mesto, učenci pa 4..

Še uspešneje se je za našo šolo razpletel veliki atletski pokal. Zlati medalji sta si pritekla Robert Dolinšek (300 m) in Zala Marija Vuga (1000 m). Drugo mesto je v teku na 60 m osvojil Luka Dokl, ki je srebrno medaljo osvojil tudi v štafetnem teku 4×100 m, skupaj z Žigo Potrbinom Povirkom, Juretom Čadom in Robertom Dolinškom. Dve bronasti medalji sta si prislužila Matej Bokal (skok v višino) in Jona Zver (tek na 300 m). Ekipno so učenci zanesljivo zmagali, učenke pa so z minimalnim zaostankom zasedle 2. mesto.

Popolni rezultati:

http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=2819&tip=E

 Ob omembi vseh uspehov je razumljivo, da smo tekmovanje zapuščali vedro razpoloženi. Veliko dobre volje je bilo čutiti že med samim tekmovanjem, tudi med tistimi udeleženci, ki niso posegli po najvišjih uvrstitvah. Ob tem so se naši učenci izkazali kot dobri navijači, saj so nastope svojih vrstnikom spremljali z glasnim vzpodbujanjem s tribun. Svoj delež k uspešni prireditvi so doprinesli tudi tisti naši učenci, ki so na tekmovanje odšli kot rezerve, saj so sodnikom pomagali pri izvedbi meritev in prenosu rezultatov na ročni semafor.

Naslednje veliko atletsko tekmovanje bo jesenski kros, predvidoma sredi meseca oktobra.

Aleš Lebar

(Skupno 766 obiskov, današnjih obiskov 1)