Bil je lep petkov večer, ko so ljudje med  čarobno svetlikajočimi lučkami prihajali proti šoli v Dolu. Pripravljal se je namreč tradicionalni božično – novoletni koncert in že 4. praznični bazar. Obiskovalci so lahko ob povezovanju Zale Žnidarič in Mateja Bokala uživali v prazničnih melodijah, ki so jih ustvarjali naši pevci in glasbeniki, ter se nasmejali zabavnim domislicam naših igralcev. Bilo je prav prijetno in sproščujoče. In vedno znova se zavemo, da naša telovadnica postaja premajhna za tako bogate prireditve.

V drugem delu večera smo se navduševali nad zanimivimi ter okusnimi izdelki naših učencev ter tudi nekaterih staršev in učiteljev. Takoj po koncertu se je namreč začel praznični bazar, ki vsako leto z novimi domislicami naših učencev navduši obiskovalce. Tokrat je bila najbolj obiskana  naša »kavarnica«, kjer se je peklo in mešalo, da se je kar kadilo. Stojnice z izdelki pa so se skoraj prehitro praznile. To bo naša spodbuda za naprej. In koliko se je nabralo v naš šolski sklad, ki pomaga marsikateri družini v stiski? Kar 3.800 evrov. Pa naj še kdo reče, da nam ni mar za soljudi.  Malo grenak priokus daje le anonimna prijava na inšpekcijsko službo. Žal tudi v dobrodelnosti nekdo išče »drobne« napake.

A mnogo bolj nas razveseljuje zavedanje, da še znamo stopiti skupaj in narediti dobro delo. Zato gre zahvala vsem nastopajočim pevcem,  glasbenikom, igralcem, povezovalcema ter njihovim mentorjem. Zahvala za nadvse uspešno izpeljan bazar pa velja učencem in učiteljem, ki so prostore odeli v praznično vzdušje in pripravili čudovite izdelke ter vsem prostovoljcem na stojnicah. Hvala tudi gasilcem, ki so pomagali, da je v okolici šole vse nemoteno teklo. Seveda zahvala tudi vsem obiskovalcem, ki podpirate naše delo in s svojimi prostovoljnim prispevki bogatite življenje naših učencev.

Andreja Peklaj Zibelnik, koordinatorica projekta

(Skupno 848 obiskov, današnjih obiskov 1)