17. september, rojstni dan slovenskega mladinskega pisatelja Franceta Bevka, ki ga gotovo mnogi poznate po njegovih delih Pestrna, Lukec in njegov škorec, Pastirci, smo Slovenci izbrali za Dan zlatih knjig. Takrat številni osnovnošolci, tako v Sloveniji kot tudi v zamejstvu in izseljenstvu začnejo svoje popotovanje v svet branja, ki smo ga poimenovali TEKMOVANJE ZA BRALNO ZNAČKO.

Jutri, 17. septembra, je torej uradni začetek tekmovanja za bralno značko, ki bo trajalo vse tja do aprila, natančno do 2. aprila, rojstnega dneva danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena. Takrat se bo tekmovanje tudi uradno zaključilo.

Vsako leto se v to dejavnosti vključi večje število bralcev. Lansko leto je tekmovala več kot polovica vseh slovenskih osnovnošolcev. Vabimo vas, da se letos tudi vi odločite za tekmovanje in se pridružite bralni dogodivščini. Na naši šoli namreč v aprilu priredimo bralni maraton, na katerega lahko pridejo le učenci 6. – 9. razreda, ki tekmujejo za bralno značko in jo do takrat že opravijo.

V šolski knjižnici si v prihodnjih dneh lahko ogledate razstavo knjig Franceta Bevka in rešite knjižno uganko. Danes pa bodo vsi prvošolci pri nas in po vseh šolah v Sloveniji obiskali šolsko knjižnico in tako stopili na samostojno bralno pot. Za spodbudo na tej poti vsakemu od njih v Društvu bralna značka podarjajo slikanico »7 nagajivih« pisatelja Leopolda Suhadolčana. Prav on je pred mnogimi leti dal pobudo za začetek bralne značke, ki jo je poimenoval po koroškem pisatelju Prežihovem Vorancu. Od takrat je minilo že celih 57 let.

Jaz pravim: »Branje je zakon!« Kaj mislite vi?

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)