Zadnji torek v septembru smo učitelji športa organizirali letošnje  prvenstvo v krosu za razredno stopnjo OŠ Janka Modra.

Na tradicionalnem prizorišču, na travniku severozahodno od glavnega parkirišča šole, smo s pomočjo hišnika in njegove kosilnice, po predhodnem dobrohotnem soglasju upravljalca zemljišča, g. Marjana Skubija,  označili trase petih prog. Najkrajša, namenjena prvošolcem, je bila dolga približno 220 metrov, najdaljša, na njej so se pomerili učenci in učenke petih razredov, pa je merila že skoraj pol kilometra.

Vremenski pogoji so nam zopet lepo služili. Ob začetku tekmovanja se je dopoldanska megla že razkadila, ozračje pa so segrevali tudi učenci, ki so z bučnim navijanjem vzpodbujali nastopajoče sovrstnike. Vzdušje prave športne prireditve je bilo prisotno tudi ob podelitvi medalj najboljšim. Podelitev smo izvedli nekoliko hitreje kot običajno, ker smo poskušali ublažiti zamudo, ki je nastala ob težavah z avtobusnimi vožnjami. Vseeno so najhitrejši trije v vsaki kategoriji užili nekaj trenutkov slave, ki smo jih tudi ujeli v objektive fotoaparatov.

Naslove prvakov OŠ Janka Modra v krosu za šolsko leto 2016/17 so si pritekli Jaša JUDEŽ, Ela KLINEC ( oba 1.razred), Žiga PIRC, Anouk Isa POLJAK (2.razred), Bine ŠPRUK, Ula KUHAR (3.razred), Tian MATIJEVIČ BEZJAK, Tina ROZMAN (4.razred) ter Lan KLINEC in Livija SMRKOLJ (5.razred).

 

Aleš Lebar

(Skupno 1.486 obiskov, današnjih obiskov 1)