Pet let je minilo, odkar je padla odločitev, da tudi na naši osnovni šoli pripravimo praznični sejem,  ki smo ga takrat poimenovali bazar. Ker pa se vse spreminja in razvija, smo vas letos prvič povabili na »praznični s’menj«. V teh petih letih našega prizadevanja za skupno dobro se je zgodilo mnogo, v nas pa ostaja ista želja – pomagati tistim, ki našo pomoč potrebujejo. Zopet smo združili naše ideje, znanje in moči ter skupaj ustvarili lep in nepozaben dogodek. Še posebej navdihujoče je dejstvo, da pri tem sodelujejo vsi učenci, učitelji in mnogi starši. Hvaležni smo vam, ki razumete, kako pomembno je ponuditi roku človeku v stiski.

Veseli nas tudi zavedanje, da s to dejavnostjo našim učencem ponudimo neprecenljivo izkušnjo samostojnosti, kreativnosti, izvirnosti in sodelovanja.  Zanimivo je, ko vidiš celoten razred najstnikov, kako pristopijo k skupni ideji in jo realizirajo (saj njih je najtežje motivirati in navdušiti).

Letos smo dosegali rekorde. Gostili smo rekordno število obiskovalcev, ponudili res kvalitetne in uporabne izdelke ter zbrali rekordno vsoto. V šolski sklad smo skupaj prispevali kar 4.500 evrov, kar je največ v vseh letih do sedaj. Zato hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k temu.

Posebna zahvala velja tudi vsem sponzorjem za donacije in gasilcem iz GD Dol, ki so nam zopet priskočili na pomoč pri varovanju.

Malo nas le pesti dejstvo, da je bila letošnja gneča precej utrujajoča za vse nas, zato že usmerjamo svoj pogled v prihodnje leto in obljubljamo, da bomo prihodnjič poskrbeli za bolj umirjen obisk s’menja.

Na s´mnju smo z žrebom ponovno podarili obleko za božičkovo spremljevalko.

Andreja Peklaj Zibelnik, koordinatorica projekta

(Skupno 419 obiskov, današnjih obiskov 1)