OŠ Gorje je 10. marca  enaindvajsetič izvedla množično zimsko športno prireditev rekreativnega značaja, šolski pokljuški maraton. Po enoletnem premoru so se ga v spremstvu učiteljev športa  zopet udeležili tudi naši učenci.

Tradicionalno so se udejstvovali na tekaških smučeh, sicer pa prireditev ponuja tudi planinske pohode, krpljanje in alpsko smučanje oz. deskanje. Interes za udeležbo je izrazilo 31 učencev, kar je lepa številka, če upoštevamo dejstvo, da je bila ob prijavi za dan izvedbe določena sobota. Ko so prvotni termin spremenili in prestavili na petek, torej šolski oz. delovni  dan, je bila želja za udeležbo še bistveno bolj množična.

Dejansko se ja na 21. pokljuški maraton odpravilo 23 naših učencev, od 5. do 9. razreda. Avtobus, katerega vožnjo je plačala občina Ljubljana, smo si delili z učenci OŠ Dragomelj. Ob prihodu na čudovito, čisto, svežo, mirno… Pokljuko smo se najprej okrepčali s šolsko malico, nato pa preoblekli, preobuli in si nadeli tekaške smuči. Tisti, ki so vešči teka na smučeh, med njimi je bilo tudi kar nekaj otrok, ki trenirajo v TSK Jub Dol, so se samostojno ogreli in pripravili na uradni nastop. Nekateri so se prvič soočili z dolgimi, a ozkimi smučmi, vezmi s prosto peto, dolgimi in tankimi palicam, zato so pri navajanju na opremo potrebovali pomoč učiteljev ali vrstnikov. Tudi hitrost teka je bila temu primerno manjša, a ker je bila volja pri začetnikih zelo močna, je 2-kilometrski krog predstavljal premajhen izziv. Zato so se vsi učenci, potem ko so dosegli najlažji cilj uradnega dela teka, znova podali v smučino in večji del časa preživeli v klasičnem ali drsalnem koraku. Spretnejši in pogumnejši so kar nekaj energije in adrenalina sprostili na manjših skakalnicah, mlajši udeleženci pa so pokazali veliko zanimanja za predstavitev biatlona, športne animacije in druge spremljevalne dejavnosti.

Prireditev se je kot običajno končala s podelitvijo priznanj za množičnost udeležbe ter žrebanjem čokolade velikanke. Žal zopet nismo imeli sreče, a smo to tudi najbolj sladkosnedi hitro pozabili, saj so bili splošni vtisi po zelo prijetni in pestri športni izkušnji močnejši…

Aleš Lebar

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)