Z ekipo deklet smo se udeležili Prvenstva OŠ Ljubljane v nogometu. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz skupinskega dela in končnice. V odigranem skupinskem delu so učenke izrazito dominirale, saj so se v končnico prebile z maksimalnim izkupičkom točk, ob fantastični gol razliki 19 : 1.

Končnico so igrale 10. 3. 2017 v dvorani Tivoli, kjer se je naša pot sprva prekrižala z učenkami OŠ Vič. Nasprotnice so nudile dostojen odpor, a so naša dekleta z borbeno igro slavila z rezultatom 5 : 1 in si tako priigrala mesto v velikem finalu. Strelki sta bili Sara Gradišek s tremi zadetki in Katrin Bea Štefanič z dvema zadetkoma.

Po tekmi za 3. mesto, ki so ga osvojile učenke OŠ Vič, je sledil težko pričakovani finale med učenkami naše šole in OŠ Danile Kumar. Po začetni previdni igri so naša dekleta prek kapetanke Sare Gradišek prešla v vodstvo, ki ni trajalo dolgo, saj so učenke nasprotne ekipe izkoristile napako v obrambi in rezultat izenačile na 1 : 1. Naših nogometašic to ni zmotilo in so po lepem strelu Zale Pie Štefanič z razdalje zopet hitro vodile z 2 : 1. S tem rezultatom se je tudi končal prvi polčas. Drugi polčas je ponudil podobno sliko kot prvi, učenke naše šole so še naprej prevladovale. Omeniti velja odlično posredovanje naše vratarke Lori Škulj, ki je ob zaključku tekme ubranila ključni strel z bližine in ohranila mrežo nedotaknjeno. S tem se je finale končal in zmaga z rezultatom 2 : 1 je odšla v OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani.

Naše nogometašice so si z zmago v finalu kot najboljša ekipa v Ljubljani priborile nastop na državnem prvenstvu in tako dosegle že lani zastavljeni cilj, ki jim je za las ušel iz rok.

Šolsko reprezentanco OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani so sestavljale naslednje učenke: Špela Cverle, Sara Gradišek, Katarin Bea Štefanič, Jerca Fortuna, Darine Yahweh Skrnički Rovšek, Maša Pust, Maša Perko Pervinšek, Zala Pia Štefanič, Lori Škulj.

Tit Zupan

(Skupno 958 obiskov, današnjih obiskov 1)