Letošnje področno tekmovanje šolskega plesnega festivala je 3. maja  gostila osnovna šola v Žirovnici. Prireditev je v organizaciji Plesne zveze Slovenije izvedel plesni klub Bolero. Naši predstavniki so pod  mentorstvom Nataše Lovše Pepelnak dosegli lep ekipni ter nekaj izjemnih posamičnih uspehov.

Najprej so svoj plesni talent ter obvladovanje predpisane koreografije predstavili plesni pari. V starostni skupini  2. triade so se učenci  OŠ Janka Modra pomerili v standardnih plesih (fox, angleški valček, tango) in nastopili zelo uspešno. Od petih parov so se trije uvrstili v finale, tam pa sta Enej Lovše Veber in Kaja Frece najbolj prepričala sodnike in si prislužila zlati medalji.  Enak podvig  je v latinskoameriških plesih (samba, cha-cha-cha, rock’n roll) med pari 7. do 9. razreda uspel Roku in Emi Miklič, ki sta se ob tem uvrstila na državno prvenstvo.  Nastop na državnem prvenstvu so si z osvojenim 4. mestom prislužili tudi plesalci produkcije.

Največ tekmovalcev se je pomerilo med  posamezniki, ki so pokazali, kako dobro so osvojili določene koreografije hip hopa, popa in latina. V kategoriji od 7. do 9. razreda  sta se  v finale prebili Kaja Vode Močnik in Neja Fortuna. Slednja si je v svojem zadnjem nastopu  priplesala srebrno medaljo in prispevala lep delež k osvojitvi ekipnega 2. mesta in uvrstitvi na državno prvenstvo, ki bo meseca junija v Polhovem Gradcu. Lep ekipni uspeh so s 3. mestom dosegli tudi učenci 2. triade.

Aleš Lebar

(Skupno 1.114 obiskov, današnjih obiskov 1)