Tone Pavček je nekoč zapisal »Če ne bomo brali, nas bo pobralo!«. Pomena branja se zavedamo tudi na naši šoli, zato skozi vse leto pripravljamo razne aktivnosti, povezane z branjem.

Tokrat so se ob branju in ustvarjanju družili učenci 1. in 5. razreda. Petošolci so dobili nalogo, da vsak pripravi zanimivo bralno-ustvarjalno uro z enim od prvošolcev. Učiteljice smo jih popolnoma prepustile njihovi domišljiji, ustvarjalnosti in izvirnosti. In bile smo nemalo presenečene, kako odgovorno so se pripravili na ta dogodek.

Prvošolci so že vnaprej izžrebali svoj par, s katerim so na dan druženja odšli v učilnico, kjer se je dogajalo marsikaj. Njihovo druženje je bilo tako zanimivo, živahno in pestro, da smo na koncu prav vsi žareli od ponosa in veselja. Nastalo je toliko zanimivih in izvirnih izdelkov, da smo ji razstavili v šolski knjižnici in si jih lahko pridete ogledati tudi vi.

In kako so se počutili učenci? Petošolci so žareli od ponosa, da jim je tako dobro uspelo; prvošolci pa so navdušeno spraševali, kdaj bomo druženje spet ponovili. In vsi smo bili istega mnenja, da to zagotovo ni bilo zadnjič. Poslovili smo se polni novih idej in zamisli.

 

Knjižničarka: Andreja Peklaj Zibelnik

Fotografije (a razred)

Fotografije (b razred)

 

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)