Dve ekipi naše šole sta se 12. septembra 2017  udeležili predtekmovanja za oddajo Male sive celice, ki je potekalo na OŠ Litija (1. ekipa: Maša Veble, Ana Kiršić Resman, Gabriel Žnidaršič; 2. ekipa: Sara Gradišek, Nik Pavčnik Pintar, Urban Bučar).

Po uvodnem pozdravu voditelja Nika Škrleca in ravnatelja šole smo začeli s pisnim delom, ki je trajal 20 minut. Naloge so bile kar težke, saj so v ustni del napredovale le najboljše ekipe. Po končanem pisnem delu smo imeli malico in krajši kulturni program, ki so ga pripravili člani gledališke skupine in učitelj za glasbo.

Nato so razglasili najboljših osem iz pisnega dela.  Učenci prve ekipe smo se uvrstili na drugo mesto, česar smo bili zelo veseli. V ustnem delu smo se pomerili proti učencem OŠ Trbovlje, ki so v pisnem delu zasedli sedmo mesto. Vprašanja so bila o mestnih grbih, ljudskih pesmih, prebavilih in rastlinah. Že v začetku smo imeli pet točk prednosti, končali smo s sedemnajstimi točkami in premagali nasprotno ekipo ter se tako uvrstili na televizijski del. Komaj čakamo in upamo na čim boljšo uvrstitev!

Navijači, pripravite se!

                                                                                                   Maša in Ana

  1. EKIPA (ZMAGOVALNA)

2.EKIPA

 

 

(Skupno 609 obiskov, današnjih obiskov 1)