Učence 6. – 9. razreda , ki so letos tekmovali za »bralno značko«, smo nagradili z obiskom pisatelja in novinarja ter vrhunskega alpinista Tadeja Goloba. Srečanje z njim je bilo nadvse zanimivo in sproščeno. Učenci so ga z radovednostjo poslušali, ko je pripovedoval o nastanku svojih knjižnih del, predvsem mladinskih. Prav tako jih je v sliki in besedi navdušila predstavitev njegovih plezalnih podvigov, ki jih je naš gost osvojil z mnogimi slovenskimi vrhunskimi alpinisti.

Ob koncu srečanja smo učencem, ki so poleg »bralne značke« tekmovali tudi za “bralne iskrice”, podelili knjižne nagrade.

Ti učenci so: Lara Smodiš in Veronika Cvetkov iz 6.a; Jurij Lebinger iz 6.b; Zala Kontelj, Gaja Mihačič, Zoja Žabjek, Tadej Babnik in Enej Osterman iz 6.c; Andraž Mehle iz 7.a; Urban Bučar iz 7.b; Julijan Kristijan Škrbec iz 7.c; Jošt Lunar, Simona Babnik in Julija Šporn iz 8.a; Dominika Tekavc iz 8.b ter Megi Jerina iz 9.a.

Prav posebej bi radi omenili naše “zlate bralce, učence 9. razreda, ki so knjigi in branju ostali zvesti vseh 9 let.

To so: Hana Borišek, Sara Gradišek, Megi Jerina, Neža Merela, Tjaša Merela, Ivana Kordiš, Luka Marka Valjavec, Maša Veble, Tia Zenkovič, Rok Skubic, Kaja Vode Močnik, Tia Mihelčič.

In še branje v številkah:

Želimo si, da bi branje in druženje s knjigo med mladimi zopet dobilo večji pomen in da bi v tem videli dobro naložbo v svoj razvoj.

6.– 9. razred

BRALNA ZNAČKA: 72 učencev

BRALNE ISKRICE: 16 učencev

ZLATI BRALCI (9.r): 12 učencev

ANGLEŠKA BZ: 52 učencev

NEMŠKA BZ: 37 učencev

Vsem bralcem ČESTITAMO!

Andreja Peklaj Zibelnik, mentorica BZ

(Skupno 1.198 obiskov, današnjih obiskov 1)