DATUM: torek, 6.11. 2018

  1. avtobus: 6.a in 6. c =44 ter spremljevalci Markovič, Peklaj Zibelnik, Slabanja.
    avtobus: 6. b = 21 ter  spremljevalki Malavašič in Valenčak.
    Vozači iz smeri Senožeti, Dolskega, Vinj, Kamnice, Kleč pridejo v šolo z 2. vožnjo šolskega avtobusa.
    Odhod ob 8.00 iz MŠ Dol preko Beričevega in Brinja (učenci naj NE gredo s šolskim avtobusom v šolo, ampak počakajo Kambus/Arrivo, kjer so njihovi sošolci in učiteljice.) v Unec (ob 9.00), v Cerknico (ob 14.00), Dolenje Jezero.
    Povratek: odhod ob 16.15 iz Dolenjega Jezera v Brinje-Beričevo in v  MŠ Dol predvidoma okoli 17.30.
  2. V MŠ Dol se avtobusa počakata, nato 1. avtobus nadaljuje vožnjo na vse postaje šolskega avtobusa do Senožeti.
  3. OPIS POTI: v avli pred telovadnico se zberemo ob 7.50. Dežurni učenci prevzamejo Odhod avtobusa je ob 8.00.

Med 9.uro in 13.30 uro poteka pouk na terenu, v Rakovem Škocjanu v organizaciji CŠOD. Učenci bodo razdeljeni v manjše skupine po navodilu vodje.

Ob 14.uri imamo naročen ogled makete Cerkniškega jezera ter multivizije (predvidoma eno uro in 10 minut). Po tem se bomo zapeljali do jezera, ga opazovali in izdelali panoramsko skico.

Predvideni stroški dejavnosti: 2 evra na učenca za voden ogled in terensko delo Rakov Škocjan, 4 evre na učenca za voden ogled makete Cerkniškega jezera. Prevoz po realizaciji. Plačilo vseh stroškov bo obračunan na položnici.

Potrebna oprema: primerna obutev (pohodna obutev!) in oblačila (glede na vremensko napoved), dodatna malica in plastenka vode, trda mapa,  3 krat bel list A4 za panoramsko skico in zapiske, zemljevid Slovenije, baterijska svetilka, pisala, barvice.

Na poti in na sami dejavnosti morajo učenci upoštevati navodila učiteljev in se ravnati v skladu s pravili šolskega reda. S svojim ravnanjem ne smejo ogrožati sebe ali drugih. Potrebno je aktivno sodelovanje na terenu, saj bomo vsa nova spoznanja glede kraškega površja vključili v pouk geografije v naslednjih mesecih.

Vodja dejavnosti: Katarina Markovič

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)