JEDI NAŠIH BABIC 

V okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka, so učenci 7. skupine podaljšanega bivanja naredili plakat in stojnico, kjer so lahko mimoidoči preizkusili ajdove žgance. Bili so zelo dobri in okusni. Mnjami 🙂

Recept:

AJDOVI ŽGANCI

SESTAVINE

  • ajdova moka
  • olje
  • ocvirki
  • sol

POSTOPEK

 V lonec nalijemo hladno vodo, jo solimo in počakamo da zavre.

Vanjo vmešamo ajdovo moko, pustimo da vre 10 minut, nato pa v sredini, v kepo, s kuhalnico naredimo luknjo.

Počasi naj masa vre še 30 minut.

Odvečno vodo odlijemo, k žgancem dodamo olje in jih s kuhalnico dobro premešamo.

S pomočjo kuhalnice in vilic, jih nadrobimo v skledo, ter zabelimo z ocvirki.

 

7. skupina podaljšanega bivanja

              in učiteljica Mateja Grčar

 

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)