Letos se je OŠ Janka Modra prvič udeležila tekmovanja v znanju World Sholar’s Cup, ki je že peto leto zapored potekalo na OŠ Danile Kumar v Ljubljani, drugi del pa je gostila Linhartova dvorana Cankarjevega doma. To je tekmovanje, ki v celoti poteka v angleškem jeziku, a samo po sebi ni tekmovanje iz angleščine.

Učenci so se na državni ravni pomerili v znanju in razumevanju s področja umetnosti in glasbe, naravoslovja, zgodovine, književnosti, sociologije in posebnega področja – nerešenih skrivnosti. Preizkušali so se v ekipni debati (team debate), kreativnem pisanju esejev (collaborative writing), preizkusu znanja z zgoraj omenjenih področij (scholar’s challenge) in kvizu (scholar’s bowl).

Učenci in učenke Mateja Selšek, Lara Smodiš, Veronika Cvetkov, Luka Ovnik, Andraž Mehle, Jaka Špruk, Gabriel Žnidaršič, Simona Babnik, Dominika Tekavc in Nika Žnidaršič so tekmovanje zaključili z 19 medaljami in uvrstitvijo na naslednjo, t.i. globalno raven, ki bo potekala v poletnih mesecih na šestih lokacijah:  Haag, Astana, Peking, Manila, Sydney in Durban. Pot nas bo najverjetneje vodila ali na Nizozemsko ali Kitajsko.

Prispevek o tekmovanju si boste lahko prebrali v prihajajoči izdaji Pletenic.

Mentorja Robert White in Andrej Ivanovič

(Skupno 772 obiskov, današnjih obiskov 1)