Downov sindrom ni bolezen in ga zato ni mogoče ozdraviti. Ne povzroča bolečin, torej se zaradi njega ne trpi. Če ljudje z Downovim sindromom trpijo, je najpogostejši vzrok okolje, ki jih zaradi njihove motnje ne sprejema, celo izključuje.

Del učencev naše šole je prebral knjigo Kit na plaži, ki skozi izpoved posameznikov pripoveduje o odnosu, doživljanju in sprejemanju otroka z Downovim sindromom. Brali smo jo za domače branje, nekateri so jo podrobno analizirali, ko so se pripravljali na Cankarjevo tekmovanje. Na to tematiko smo imeli delavnice in si brezplačno ogledali gledališko predstavo v izvedbi učencev 3. letnika Škofijske gimnazije v Ljubljani pod vodstvom naše bivše učenke, Zale Žnidarič.

V zahvalo za brezplačno prireditev bi radi zbrali nekaj starih otroških in ženskih oblačil, ki jih njihove šivilje obnovijo in sešijejo nova oblačila, nato pa jih prodajajo v Naši trgovinci v Domžalah. Društvo Verjamem vate je združenje staršev otrok, ki imajo različne vrste telesnih ali duševnih motenj, med njimi tudi Downov sindrom, njihova najpomembnejša naloga je vključevanje otrok v družbo, zaposlovanje …

Zbiranje rabljenih oblačil bo potekalo v ponedeljek,  25. 3.,  v ponedeljek,   1. 4., v ponedeljek,   8. 4. ,  v ponedeljek,   15. 4. ter v ponedeljek,  22. 4.

Ob vhodu v šolo bom pripravila škatle, kamor lahko odložite rabljena oblačila.  Vsem se že vnaprej zahvaljujem za sodelovanje, društvu Verjamem vate pa želim veliko ustvarjalnih uric in lepih izdelkov.

Samo verjeti moramo, da zmoremo. Dve besedi spremenita vse – začnimo takoj!

Darja Dukarič

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)