V okviru nacionalnega projekta Spodbujamo prijateljstvo smo se učenci in učitelji PŠ Dolsko v petek, 22.2.2019, po malici zbrali na šolskem igrišču, kjer smo sklenili krog prijateljstva.

Ugotovili smo, da nas je ravno toliko, da lahko obkrožimo šolsko asfaltirano igrišče. Učenci  in učitelji smo v znak povezanosti  najprej zapeli šolsko himno. Petje nam je šlo odlično in skupaj smo jo zapeli celo večglasno. Svoje prijateljstvo in sodelovanje smo prikazali  tudi s socialno igro pri kateri smo po krogu prijateljstva poslali na pot dva obroča, ki smo ju morali spraviti po celotnem krogu, brez da bi se krog pri tem pretrgal. Lepo je bilo opazovali vse udeležence, kako zavzeto in z nasmehom na obrazu smo se na različne načine, z veliko sodelovanja loti dane naloge. Pri nalogi smo se spodbujali in čutiti je bilo veliko željo, da nam naloga  uspe.

Svojo sinhronost smo na koncu prikazali s usklajeno hojo  sklenjenega kroga prijateljstva okrog šolskega igrišča, ki smo jo končali tako, da smo si v en glas voščili lepe počitnice.

Krog prijateljstva je sklenilo 1. d 24 učencev, 2. d 20 učencev, 3. a 20 učencev,  3. d  22 učencev,  4. d 22 učencev, 5. d 19 učencev –in 10 učiteljev – skupaj  137 otrok in učiteljev PŠ Dolsko.

Krog je meril 191 korakov prvošolca,  182 korakov drugošolca, 169 korakov tretješolca, 153 korakov četrtošolca, 145 korakov petošolca ali v metrih – imel je 92 m obsega, 14,7 m polmera in ploščino 678.5 m2.

Nina Klemen Blatnik

(klikni za povečavo)

(Skupno 342 obiskov, današnjih obiskov 1)