Letošnje šolsko leto našo šolo obiskuje 732 učencev. Kar 577 jih je osvojilo Bralno nalepko ali Bralno značko, 238 učencev je osvojilo še Bralne iskrice, 143 učencev razredne stopnje pa je osvojilo tudi Ekološko bralno značko. 15 učencev 9. razreda pa je »zlatih bralcev«, saj so priznanje osvojili  vsa  leta  šolanja.

Za vse tiste, ki so dosegli laskava priznanja, smo ob zaključku bralnega leta na šolo povabili pisatelja, komika, igralca  in prevajalca  Boštjana Gorenca–Pižamo.

Pižama je poslušalce pritegnil z izvrstno in humorno pripovedjo o junakih iz knjig, ki jih je sam napisal ali prevedel.  Pred očmi mladih bralcev so vstajali liki, ki so jih takoj prepoznali. Sproščen in duhovit nastop Boštjana Gorenca  je navdušil s svojimi življenjskimi zgodbami, polnimi humorja iz resničnih dogodivščin. Že začetek nastopa je bil nenavaden in je takoj pritegnil pozornost mladih bralcev, zato je urica druženja z njim prehitro minila. Mladi bralci se že dolgo niso tako brezskrbno smejali. Po nastopu so knjige, o katerih je pripovedoval Boštjan Gorenc, izginile s polic šolske knjižnice, saj so jih hoteli vsi brati.

Vsem mladim bralcem ČESTITAMO za  osvojena priznanja!

Naj dodam, da je nastop učence tako navdušil, da nekateri berejo celo »za nazaj«. Upam, da  branje spet postaja vrednota. Poleg mentorjev se je podelitve udeležil tudi ravnatelj naše šole, ki je poudaril pomen branja od prvega do devetega razreda in tudi kasneje v življenju. Zlatim bralcem je svetoval, naj bo knjiga njihova prijateljica vse življenje.

knjižničarke

(klikni za povečavo)

(Skupno 583 obiskov, današnjih obiskov 1)