Za nami je novo izjemno uspešno atletsko tekmovanje. V četrtek, 23.5.2019, so se učenci udeležili spomladanskega atletskega pokala. V konkurenci trinajstih šol skupine B so zbrali kar petnajst medalj. V skupnem seštevku so si mlajši učenci (6. in 7. razred) in starejše učenke (8. in 9. razred) izborili 1. mesto, mlajše učenke ter starejši učenci pa so osvojili 2. mesto.

 Tokrat so si zlate medalje v svojih kategorijah prislužili Lan Klinec (60 m), Jon Beliga (600 m), Nejc Pustotnik, Ina Simič ( oba vortex) in Lina Keder (300 m). Brina Meden si je v suvanju krogle priborila edino srebrno medaljo. Na najnižji stopnički zmagovalnega odra se ji je  pridružila Jana Saksida. Tretjega mesta so se veselili še Bor Velepec (300 m), Gregor Vuga, Jerneja Vejnović (oba daljina), Andraž Mehle (višina), Peter Cverle (60 m), Žiga Doblekar (1000 m), Beno Perša (vortex) ter članice štafete 4 x 100 m (Anja Fabjan Mrak, Tia Janežič, Emma Dominko in Tijana Jovanović).

K izjemnemu ekipnemu uspehu so seveda največ pripomogli dobitniki medalj, pohvaliti pa je potrebno tudi ostale udeležence, saj so nastopali po svojih najboljših močeh, se medsebojno vzpodbujali, športno čestitali tekmecem za njihove uspehe, nenazadnje pa sami nanizali več kot trideset dodatnih  uvrstitev med prvih deset.

Aleš Lebar

(Skupno 1.457 obiskov, današnjih obiskov 1)