Letošnji »zlati bralci« so skupina devetošolcev, ki so svoj prosti čas namenili tudi knjigam in branju. Za njihov trud in zvestobo knjigi vseh devet let smo jih nagradili z izletom v slovensko in zamejsko Primorje  in z obiskom prireditve v Cankarjevem domu v Ljubljani. Z vsemi ostalimi bralci naše šole pa so se 8. maja srečali tudi s pisateljem, prevajalcem in humoristom Boštjanom Gorencem – Pižamo.

Letošnji »zlati bralci« so:

9.A

Hana KUHAR

Nika ŽNIDARŠIČ

Brina MEDEN

Simona BABNIK

Julija ŠPORN

Dairine Yahweh ROVŠEK

Jošt LUNAR

 

9.B

Dominika TEKAVC

Nastja POLANEC

Job MEKŠE

Lucija KOREN BRAUHAR

9.C

Ina SIMIČ

Nika LJUBIČ

Maša PERKO PERVINŠEK

Eva VOGRINC

Jaka PERBIL

 

IZLET »ZLATIH BRALCEV«

Zlati bralci smo odšli na izlet 16. 5. 2019. Dobre volje smo se že pred 7. uro zbrali pred šolo.  Ko so se nam pridružili še bralci iz nekaterih ljubljanskih šol, nas je pot vodila na Primorsko.

Naša prva postaja je bila Lipica. Ogledali smo si kobile z dvomesečnimi mladički, kobile pred kotitvijo, žrebce za dresuro ter muzej konjeništva. Naj vam povem, da morajo v Lipici tudi konji v šolo. Če uspešno opravijo osnovno šolanje, ga nadaljujejo, pred tem pa morajo opraviti stroge teste. Najbolj smo uživali, ko smo se lahko konjev dotikali in jih božali. Bili so zelo mirni in potrpežljivi. Če smo se dekleta navduševala nad konji, pa sta bila fanta fascinirana nad drevesi.

Po malici smo se odpeljali mimo Trsta v Miramar. Sprehodili smo se po gradu, žal ni bilo vodstva in smo bili prikrajšani za čudovito zgodbo. Sončno vreme nas je hitro zvabilo v čudovit park v okolici gradu. Ker je zelo velik, smo videli le delček vseh lepot. Odšli smo do pristanišča, se slikali in že smo hiteli naprej.

Hitro smo se pripeljali v Gradež, staro italijansko mesto. Ob obali poteka sprehajalna steza. Vreme je bilo čudovito, zato smo se hladili z odličnim sladoledom. Nismo zdržali na obali, morali smo v morje namočiti  vsaj noge. Po kosilu (sendviču) smo si ogledali še cerkev, ki ima tla prekrita s čudovitimi mozaiki.

Še malo druženja po poti domov in hitro se je končal lep dan. Bilo je lepo. Branje se pa res splača.

Dominika, Simona, Hana, Julija, Brina, Nika

 

OBISK PRIREDITVE V CANKARJEVEM DOMU V LJUBLJANI

Prireditve, ki je bila v ponedeljek, 27. maja 2019, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, se je udeležilo 14 »zlatih bralcev«. S svojim nastopom sta jih počastila pesnik Boris A. Novak in ilustrator M. Manček, ki sta skupaj ustvarila knjigo Oblike neba. Njuno stvaritev bodo v dar dobili prav  letošnji »zlati bralci«. Ljoba Jenče, zbiralka in izvajalka ljudskih pesmi, pa jih je popeljala v nekdanje čase. Pozdravit in čestitat sta jim prišla tudi minister za šolstvo in šport Jernej Pikalo ter predsednik Društva bralna značka Marko Kravos, ki sta jih v svojem nagovoru spodbudila, naj druženje s knjigo ohranjajo vse svoje življenje. Dogajanje je s pravo mero humorja povezoval Boštjan Gorenc – Pižama.

 

(Skupno 903 obiskov, današnjih obiskov 1)