V četrtek, 12.9., smo učitelji športa organizirali športni dan predmetne stopnje, prvega za šolsko leto 2019/20. V prvem delu smo izvedli šolsko prvenstvo v krosu, v drugem pa plavalne vsebine.
Tako kot lani je tekaški del športnega dne potekal okrog matične šole, po trasi proge oz. kroga prireditve Dvigni rit, bodi fit. Učenci 6. razreda so odtekli en krog, kar je točno 600 m, za ostale pa se je proga podaljševala sorazmerno starosti. Učenci 9. razreda so tako pretekli 1200 m. Naslove prvakov v krosu so si po razredih oz. letnikih rojstva pritekli: Bine ŠPRUK in Zala AMBROŽ (6. razred), Tine ŠPORN in Kaja Bingo ŠTEFANČIČ (7. razred), Jon BELIGA in Livija SMRKOLJ (8. razred) ter Andraž HOJNIK in Zala Pia ŠTEFANIČ (9. razred).
Plavalni del športnega dne je tradicionalno potekal v bazenu Fakultete za šport na Kodeljevem. Učenci 6. razreda so uvodoma opravili preverjanje znanja plavanja, za vse ostale je bila edina obvezna vsebina plavanje na razdaljo. Ta je bila zopet določena glede na starost. V neobveznem delu plavalnih vsebin so se učenci lahko sprostili ob skokih v vodo, tisti bolj tekmovalno nastrojeni pa so se pomerili v štafetnih medoddelčnih bojih. V vseh razredih zadnje triade so se kot najhitrejši plavalci izkazali predstavniki in predstavnice B oddelkov.

Naslednji športni bo v začetku oktobra, ko se bodo učenci v planinski opremi podali v sredogorje.

Aleš Lebar

(Skupno 866 obiskov, današnjih obiskov 1)