Tudi  letos smo se knjižničarke  odločile, da bomo v šoli nadaljevali s projektom Bralni nahrbtnik. Učenci so lansko leto pridno brali in zelo smo bile vesele njihovih pohval in kritičnih pripomb, ki so jih zapisali v ustvarjalni zvezek.  Da bi letošnja generacija četrtošolcev in petošolcev brala še bolj zavzeto, smo prisluhnile njihovim predlogom in jih tudi upoštevale. Bralni nahrbtnik je tako letošnje leto malo lažji, še vedno pa naj bi vsak družinski član našel v njem  kaj zanimivega. Zelo smo bile vesele, ko so učenci pisali o skupnem družinskem branju, pa o svojem ustvarjanju praktičnih izdelkov in dobrot za vse družinske člane. S projektom branja želimo pomagati predvsem tistim otrokom, ki se sami težko pripravijo k branju. Branje v družinskem krogu naj bi bila prijetna izkušnja in spodbuda za obisk knjižnice.

Čudoviti pravljični svet učenci v teh letih zapuščajo, pred njimi so zanimive zgodbe in dogodivščine literarnih junakov, temu pa bo sledilo iskanje uporabnega znanja, ki ga bodo iskali z učiteljicami različnih strok.

Naj bo Bralni nahrbtnik učencem v veselje, prijetno druženje, naj s knjigami odkrivajo znani in neznani svet, katerega majhen delček smo tudi mi.

Darja Dukarič  

(Skupno 632 obiskov, današnjih obiskov 1)