Zaradi velikega števila poškodovanih oz. uničenih učbenikov, ki jih nekateri učenci vsako leto vrnejo v šolski učbeniški sklad, smo se odločili, da bomo vse učbenike ovijali v šoli. V ta namen smo kupili napravo za ovijanje in posebne ovitke, ki imajo daljši rok trajanja od navadnih. Letos avgusta nam je uspelo oviti učbenike od 2. do 6. razreda in vse učbenike, ki smo jih morali kupiti na novo (bodisi zaradi zamenjave uničenih bodisi zaradi povečanja generacije). Ovili nismo le tistih učbenikov, ki so letos zadnje leto v uporabi (družba 4, matematika 6), Glasbenih slikanic za 2. in 3. razred (zaradi formata) ter beril za 6. razred. V prihodnjem šolskem letu bomo ovili še vse preostale učbenike (7. – 9. razred).

Na 1. seji Sveta staršev 20. 9. 2018 so predstavniki staršev soglašali s predlogom, da za ovijanje učbenikov letos prispevate starši učencev od 2. do 6. razreda, in sicer 5 eur na družino.

HVALA za vaš prispevek!

Ob vračilu poškodovanih oz. uničenih učbenikov pa bo tudi v bodoče potrebno plačati odškodnino, zato učence in starše prosimo, da z učbeniki, ki so last šole, ravnate odgovorno. Redno tudi čistite torbe, saj se nekateri učbeniki vrnejo zelo umazani.

Prilagamo nekaj fotografij lanskoletnih uničenih učbenikov in naprave za ovijanje.

 

skrbnica šolskega učbeniškega sklada                                                         ravnatelj

Andreja Peklaj Zibelnik                                                                                Gregor Pečan

 

 

(Skupno 340 obiskov, današnjih obiskov 1)