V torek, 20.9.2022, se je na atletskem stadionu Športnega parka Ljubljana (ŽAK) odvilo ekipno prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v atletskem pokalu. Izjemno uspešno so nastopili naši učenci in učenke, saj so v konkurenci 26 šol osvojili prvo in drugo mesto.

Na tekmovanje področnega nivoja, v sedmih atletskih disciplinah ter štafetnem teku 4 x 100 m, je vsaka šola lahko prijavila po 21 učencev in učenk. Ekipa OŠ Janka Modra je bila praktično popolna, kar je že bil prvi uspeh, saj se številne šole očitno ukvarjajo s težavami pri zbiranju šolske reprezentance. Veliko število šol se tako tekmovanja sploh ni udeležilo. Poleg tega je med tekmovanjem prišlo do večjih zamud, in je bilo nekaj ekip prisiljenih predčasno zapustiti tekmovanje. Omenjena okoliščina je verjetno nekoliko vplivala na končni vrstni red ekip, ne zmanjša pa izjemnosti  uspeha naših učencev in učenk. Učenci so ekipno osvojili prvo mesto, učenke pa so morale priznati premoč le eni šoli.

Doseženih je bilo tudi nekaj zelo dobrih posamičnih uvrstitev. Ker je šlo tokrat uradno za ekipno tekmovanje, razglasitve in podelitve medalj najboljšim ni bilo. Lahko torej govorimo le o uvrstitvah med najboljše tri. Teh je bilo sedem, od tega dve zmagi. Zanju sta zaslužna  Igor Pogačar Lazar (9.A) in Zala Ambrož (9.B), v teku na 300 m oz. v skoku v daljino. Drugo mesto sta si priborila Ažbe Tičar (9.D) v teku na 1000 m in Nejc Jaušovec (8.B) v metu vortexa. Nejc je bil tudi član štafete 4 x 100 m, ki je odlično opravila svoje delo in si pritekla  prav tako drugo mesto. Člani štafete so bili še Jaka Sinković (9.C), Bine Špruk (9.A) in Igor Pogačar Lazar, že omenjen kot zmagovalec teka na 300 m. Na »virtualne« stopničke sta se s tretjim mestom povzpela še Enej Mešić (8.A) v skoku v višino in Ula Kuhar (9.D) v teku na 1000 m.

Aleš Lebar

20220920_112757

Slika 1 of 5

(Skupno 368 obiskov, današnjih obiskov 1)