6. razred – Obvestilo o dosežkih pri NPZ in dodatna informacija o dosežkih učenca pri NPZ

Dosežki učencev 6. razreda so izraženi v absolutnih in odstotnih točkah. Šola izda učencu Obvestilo o dosežkih pri nacionalnem preverjanju znanja, ki je priloga k spričevalu 6. razreda.

Učencem, ki niso opravljali preverjanja, se na Obvestilo o dosežkih pri nacionalnem preverjanju znanja zabeleži poševnica (/).

Dodatna informacija o dosežkih učenca pri NPZ v primerjavi z njegovimi vrstniki na šoli in v državi, ki jo pripravi Ric, je učencem in staršem po poizvedbah dostopna na spletni strani: https://npz.ric.si. Do dodatne analize dosežkov (v obliki zapisa pdf) učenci in starši lahko dostopate s šifro učenca in njegovo EMŠO. Če učenec izgubi šifro, mu jo na prošnjo staršev posreduje namestnica ravnatelja za NPZ, Maja Cerar. V podrobnejši informaciji so v odstotnih točkah zapisani dosežek učenca, povprečje na šoli in povprečje v državi. Grafi prikazujejo delež vrstnikov na šoli in v državi, ki so pri NPZ dosegli višje, enake ali nižje dosežke v primerjavi z učencem. Učenci 6. razreda lahko do dodatne informacije dostopajo od od 16. junija do konca septembra 2023. Na šoli lahko pri učitelju posameznega predmeta učenec in njegovi starši dobijo podrobnejše obrazložitve njegovega dosežka.

Osnovni analiza NPZ v 6. razredu OŠ 2023

 

9. razred – Obvestilo o dosežkih pri NPZ in dodatna informacija o dosežkih učenca pri NPZ

Dosežki učencev 9. razreda so izraženi v absolutnih in odstotnih točkah. Šola izda učencu Obvestilo o dosežkih pri nacionalnem preverjanju znanja, ki je priloga k spričevalu 9. razreda.

Učencem, ki niso opravljali preverjanja, se na Obvestilo o dosežkih pri nacionalnem preverjanju znanja zabeleži poševnica (/).

Dodatna informacija o dosežkih učenca pri NPZ v primerjavi z njegovimi vrstniki na šoli in v državi, ki jo pripravi Ric, je učencem in staršem po poizvedbah dostopna na spletni strani: https://npz.ric.si. Do dodatne analize dosežkov (v obliki zapisa pdf) učenci in starši lahko dostopate s šifro učenca in njegovo EMŠO. Če učenec izgubi šifro, mu jo na prošnjo staršev posreduje namestnica ravnatelja za NPZ, Maja Cerar. V podrobnejši informaciji so v odstotnih točkah zapisani dosežek učenca, povprečje na šoli in povprečje v državi. Grafi prikazujejo delež vrstnikov na šoli in v državi, ki so pri NPZ dosegli višje, enake ali nižje dosežke v primerjavi z učencem. Učenci 9. razreda lahko do dodatne informacije dostopajo od od 12. junija do konca septembra 2023. Na šoli lahko pri učitelju posameznega predmeta učenec in njegovi starši dobijo podrobnejše obrazložitve njegovega dosežka.

Osnovni analiza NPZ v 9. razredu OŠ 2023

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: