Z januarjem 2024 smo na naši šoli dobili novega ravnatelja. To je postal Jure Leva. Ker smo učenci radovedni, smo ga člani šolskega novinarskega krožka povabili na intervju. Takoj je pristal. Preberite, kaj nam je povedal.

Zakaj ste prišli na našo šolo? (Anja Šumah)
Že nekaj časa sem si želel postati ravnatelj. Vam povem anekdoto? Recimo, da se je bilo treba na razpis za ravnatelja te šole prijaviti do 12. avgusta. 11. avgusta so me poklicali s šole, če me zanima in zato sem se moral v enem dnevu odločiti in se prijaviti.

Kaj ste po izobrazbi? (Julija Smodiš)
Po izobrazbi sem psiholog, tako kot naši šolski psihologinji, gospa Ružica in gospa Julija.

Ali ste si kdaj mislili, da boste postali ravnatelj? (Zarja Platovšek)
Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Že leta 2012 sem razmišljal, če bi se prijavil za ravnatelja, ampak se mi je takrat to zdelo pretežko delo. Leta 2024 se je moja želja uresničila.

Zakaj ste se odločili za delo ravnatelja? (Medeja Đogić)
Zato, da je malo drugače.

Kakšen je bil vaš prvi delovni dan? (Tamara Kozamurnik Panić)
Zelo dober zame. Žal sem že naslednji dan ostal doma cele tri dni zaradi viroze. Nato sem spet začel delati. Ostali dnevi pa so bili super.

Kakšen je bil vaš prvi vtis, ko ste zakorakali v našo šolo, kaj vam je najbolj padlo v oči, vas je kaj zmotilo? Kakšni so vaši načrti za prihodnost naše šole? (Tai Đogić)

Zdi se mi, da je šola zelo urejena, otroci so lepo vzgojeni in imajo veliko možnosti za napredek. Priti na tako šolo, kot je vaša, je velik privilegij. Mislim tudi, da so učitelji na tej šoli zelo dobri. Moji načrti za to šolo so, da se spodbujajo dobre ideje. Tudi malo bolj grenke stvari bodo, vendar se moramo z njimi spoprijeti. V takih primerih potem sledi pogovor.

Ali so že kakšnega učenca poslali k vam, ker je bil poreden? (Arnela Krasniqi)
Ravno danes.

Kaj radi počnete v prostem času? (Tia Vehovar Hribar)
Rad sem športno aktiven. Imam dva otroka, sin Andrej bo dopolnil 12 let in hčerko Saro, ki bo imela 16 let. Z njima rad preživljam čas. Malo vrtnarim. Doma imam na primer 100 sadik sivke. Sprašujete, če bi jo kaj podaril? Z veseljem!

Kje ste delali prej? (Zoja Bajde)
Delal sem v poboljševalnici, ukvarjal sem se z otroci, ki so bili problematični …

Ali so imeli vaši starši podoben poklic kot vi? (Lana Razoršek)
Ne, moja mama je bila frizerka, oče pa šofer.

Ali vas je česa strah? (Ajda Petrač)
Ja, strah me je javnega nastopanja, oziroma imam tremo pred tem.

Imate kakšno domačo žival? (Anamarija Ložar)
Ne, saj živim v bloku in ne morem imeti domačih živali. Toda s sinom in hčerko veliko hodimo v naravo in obiskujemo živali na babičini kmetiji.

Kako se počutite, ko skoraj vsi na šoli poznamo vaše ime? (Ela Vidmar)
Tudi jaz bi si želel poznati vaša imena. Vsi si morajo zapomniti eno ime, jaz pa bi si jih moral preko 800! To ni enakovredno, kajne?

Kakšen odnos imate do čigumijev pri učencih? (Ela Vidmar)
Najboljši učitelj naj bi bil tisti, ki ne teži, kajne? No, če ga motiš z žvečenjem, to ne bo več tako v redu. Mislim, da ni najboljše samemu sebi škoditi, kajne?

Slišali smo, da ste prijazni. Ali se znate tudi razjeziti? (Zoja Bajde)
Sem zelo miren, če pa vas zanima, kakšen sem, ko se razjezim, pa lahko preizkusite (smeh).

Koliko časa se vozite do šole?  (Tija Savič)
Deset minut počasne vožnje. Peljem se iz Domžal.

Kaj ste si želeli postati kot otrok? (Ula Korošec)
Ko sem bil star toliko kot vi, smo dobili računalnike. In v tem so nas spodbujali. Takrat sem naredil srednjo računalniško. Tako sem po osnovni izobrazbi računalniški tehnik.

Kateri je bil vaš najljubši predmet, ko ste bili naših let? (Zala Bakovnik)
Matematika, moji otroci imajo tudi radi matematiko, nisem pa maral slovenščine in sem potreboval dolgo časa, da je nisem sanjal.

Katera barva vam je najbolj všeč? (Iman)
Rad imam vse odtenke zelene, tudi črno in belo. Z njimi rad kažem počutje.

Člane šolskega Otroškega parlamenta zanima, ali lahko zgradite olimpijski bazen in brezplačno pekarno? (Katarina Turnšek)
Olimpijskega bazena ne morem zgraditi. Glede pekarne se mi zdi dobra ideja, da bi imeli slaščice in peciva, ki bi jih morda spekli otroci na gospodinjskem krožku?

(Skupno 528 obiskov, današnjih obiskov 1)