V četrtek, 18. aprila 2024, smo se učenci naše šole udeležili celodnevnega izleta v Italijo, ki ga že vrsto let prireja Zveza prijateljev mladine Bežigrad.

Z naše šole se je izleta udeležilo 13 pridnih bralcev od 15, ki smo vseh devet let osvojili slovensko bralno značko. Kot smo videli na izletu, je na naši šoli v primerjavi z ostalimi šolami precej več pridnih bralcev, na kar smo ponosni.

Zjutraj nas je poseben avtobus najprej odpeljal do Lipice, kjer smo si s tamkajšnjo izkušeno vodičko ogledali nekaj hlevov lipicancev in izvedeli marsikaj novega – tudi to, da letos pričakujejo številni podmladek.

Pot nas je potem vodila v Italijo, v starodavno mestece Oglej, saj nismo smeli izpustiti ogleda znamenite bazilike s talnimi mozaiki.

Zadnja postaja in postanek za malico ali kosilo, sprehod ob morju in ogled trgovin pa je bil v Gradežu, slikovitem turističnem biseru severnega Jadrana z zanimivim starim mestnim jedrom.

Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, čeprav napoved ni bila najboljša. Proti večeru smo se zadovoljni vrnili domov, o občutkih pa naj povedo naslednje fotografije.

Učenci 9. abc z mentorico Danico Števančec

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 4)