Učitelji športa smo ob koncu šolskega leta razglasili športnika in športnico šole ter najbolj športni oddelek OŠ Janka Modra.

Pri končnem izboru za športnika in športnico šole smo se oprli na glavne tri kriterije: športni uspeh, učni uspeh in pozitivne osebnostne lastnosti.

Za športnico šole smo razglasili Vito Jemec, učenko 9. a. Učenka aktivno sicer ne trenira nobenega športa, je pa redno zastopala našo šolo na atletskih tekmovanjih. Za njo je odlična spomladanska sezona,  saj se je v disciplini suvanje krogle uvrstila na državno prvenstvo in osvojila spoštovanja vredno 17. mesto. Vita je učno  zelo uspešna učenka, odlikujejo jo pa tudi pozitivne osebnostne lastnosti, kot so mirnost, strpnost, odgovornost, delavnost… Podobne osebnostne lastnosti pripisujemo tudi športniku šole. To je postal Enej Mešić, prav tako učenec 9. a. Enej trenira plavanje in dosega vrhunske  rezultate, v lasti ima tudi že državni rekord, naslov šolskega državnega prvaka,   postal je član slovenske kadetske reprezentance… Zelo uspešno je zastopal OŠ Janka Modra na šolskih atletskih tekmovanjih, zlasti v skoku v višino. Letos ga je žal pri tem nekoliko ovirala poškodba. Tudi učno je Enej zelo uspešen učenec.

Razglašen je bil še najbolj športen oddelek OŠ Janka Modra. Po  kriteriju t.i. povprečnega indeksa telesnih zmogljivosti, ki ga ugotovimo s testiranjem za športnovzgojni karton, si je priznanje prislužil 6. b oddelek. Pokal sta prevzela Neža Glad in Bor Kuder, najbolj zaslužna predstavnika oddelka.

Iskrene čestitke vsem nagrajenim!

Aleš Lebar

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 1)