UČENCI IN UČENKE MED NAJBOLJŠIMI ATLETI LJUBLJANSKIH ŠOL 

V torek, 17.9.2024, je na atletskem stadionu Športnega parka Ljubljana (Stadion Žak) potekalo ekipno prvenstvo osnovnih šol Ljubljane.  

OŠ Janka Modra je bila razvrščena v skupino B, in popoldanski termin tekmovanja. Prav to je botrovalo porazni udeležbi tekmovanja, saj sta se ga poleg naše udeležili le še dve  šoli od devetnajstih. Naši učenci in učenke so imeli tako nekoliko lažjo pot do visokih uvrstitev. Posamične uvrstitve so bile tokrat zaradi ekipnega tekmovanja drugotnega pomena, vseeno izpostavljamo učence in učenke, ki so v svojih disciplinah osvojili prvo mesto.  

Gal Grad (8.a) je zmagal v skoku v višino, Gal Vehovar Hribar (9.b) v skoku v daljino, Jakob Troha (9.a) v metu vortexa in Mai Ambrož (9.a) v suvanju krogle. Med dekleti so si zmago prislužile Rubi Vezovišek (7.c) v teku na 60 m, Julija Žibert (8.d)  v teku na 300 m, Iva Kampuš v teku na 1000 m in Iris Mašera Bračun (9.a) v suvanju krogle. Poleg tega so se prvega mesta razveselile tudi članice štafete 4×100 m: Ota Flere (9.a), Iman Bašić Plut (9.c), Valentina Udir (9.a) in Julija Žibert. Ob devetih navedenih zmagah so naši učenci nanizali še 16 dodatnih uvrstitev med prve tri. Ob tem izkupičku so posledično tudi v ekipni razvrstitvi zanesljivo zmagali v svoji tekmovalni skupini. Ta rezultat zaradi le treh sodelujočih šol še ni imel velike teže. Pravo vrednost in velik uspeh so potrdili naknadi uradni rezultati. V konkurenci približno 60 osnovnih šol Ljubljane so učenke osvojile 1. mesto, učenci pa 4. mesto! 

Vsem udeležencem tekmovanja izrekamo pohvalo za udeležbo na tekmovanju in čestitke za odlične rezultate! 

Aleš Lebar

  

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: